Brooklyn Brewery

Brooklyn Brewery ligger i Brooklyn i New York City i USA och grundades år 1988 av Steve Hindy och Tom Potter. Hindy jobbade som utrikeskorrespondent i Mellanöstern i sex år och det var här han lärde sig att brygga öl. När han kom hem till New York pratade han med sin vän och granne Tom Potter om sitt nyfunna intresse och de beslutade att grunda ett bryggeri tillsammans. Bryggeriet har blivit en riktig framgångssaga med tanke på att det började som ett hobbyföretag som idag har växt och blivit ett av världens mest kända ölmärken.

Historia

När de bildade sitt hobbyföretag var deras affärsidé att skapa en öl som smakade som den gjorde i New York på 1800-talet. Hindy och Potter anställde den grafiska designern Milton Glaser för att skapa företagets logotyp och i gengäld fick han en aktie i bolaget. En aktie Glaser idag är mycket glad att han har, det var en mycket bra affär för honom. De första tio åren i bryggeriets historia fungerade det likadant som en lokal affär, fast med utkörning. Hindy och Potter gjorde mycket jobb själva. De marknadsförde sin öl och transporterade sin öl till bryggerier runt om i New York helt själva. De hade dock ett kontrakt med Matt Brewing Company så det var inte de själva som bryggde ölen. År 1996 förvärvade paret en tidigare fabrik i Brooklyn som de förvandlade till ett bryggeri där de själva kunde producera öl. Man kunde dock inte i närheten möta efterfrågan själva med detta lilla bryggeri. Man hade inte så stor kapacitet och dessutom var det mer kostnadseffektivt för dem att kontraktera ut produktionen. Man försökte dock att leta nya lokaler för att kunna expandera men kunde inte hitta en lämplig lokal i Brooklyn så man stannade kvar i området Williamsburg som ligger i Brooklyn.

2000-talet

Garrett Oliver har varit bryggeriets så kallade Brewmaster sedan 1994. Han började själv brygga som lärling på Manhattan Brewing Company år 1989 så mycket av hans karriär inom bryggeribranschen har skett inom Brooklyn Brewery. År 2009 satsade man 6,5 miljoner dollar på att expandera sitt bryggeri. Idag pågår två stora projekt för bryggeriet. Det bryggeri man har i Williamsburg i Brooklyn behöver nya lokaler och det letar man efter. Den huvudsakliga produktionen sker dock fortfarande på kontrakt av Matt Brewing Company. Detta planerar man att ändra på genom att flytta till en 200 000 kvadratmeter stor och 70 miljoner dollar dyr anläggning på Staten Island. Idag producerar Brooklyn Brewery flera olika ölsorter. Man har både aktiva och säsongsbundna sorter. De aktiva är Brooklyn Lager, Brooklyn American Ale, Brooklyn Brown Ale, East India Pale Ale, Brooklyn Pilsner, Brooklyn Defender IPA, Hecla Iron Ale, Brooklyn Blast, Brooklyn Greenmarket Wheat, Scorcher IPS, Brooklyn Brewery 1/2 Ale, Local 1, Local 2, Sorachi Ace och Brooklyn Shackmeister Ale. De säsongsbundna öl man har är Black Chocolate Stout, Brooklyn Winter Ale, Brooklyn Summer Ale, Brooklyn Oktoberfest, Post Road Pumpkin Ale och Brooklyn Black Op. Brooklyn Lager är dock företagets flaggskepp som exporteras runt om I hela världen, inte minst till Sverige som faktiskt är en av bryggeriets största exportmarknader idag.